میدان هفت تیر -خیابان بهار شیراز ، خیابان سلیمان خاطر - خیابان وراوینی - شماره 21 - طبقه2 - واحد5
02188844198 02188844193

چرا به دستگاه وکیوم مواد غذایی احتیاج داریم

دستگاه وکیوم مواد غذایی

دستگاه وکیوم مواد غذایی در صنایع غذایی و بسته بندی بسیار کاربردی و مفید است. دستگاه وکیوم مواد غذایی در دو نوع خارجی و محفظه ای در بازار موجود بوده و دارای ویژگی های کاربردی زیادی است. در قسمت مقالات مزایای استفاده از این دستگاه را نام خواهیم برد و به برخی سوال های مهم در خصوص انواع دستگاه وکیوم مواد غذایی پاسخ خواهیم داد.

استفاده از یک دستگاه جداگانه برای هر نوع غذا سریعترین و ساده ترین راه حل است.



دستگاه وکیوم مواد غذایی یکی از دستگاه های کاربردی است که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه کاربردهای فراوان و متنوعی داشته و می تواند هم به صورت خانگی و هم به صورت صنعتی مورد استفاده قرار گرفته و وقت و هزینه شما را به میزان چشمگیری کاهش دهد. دستگاه وکیوم مواد غذایی در واقع با استفاده از مکش هوای داخل کیسه پلاستیکی مخصوص و همچنین بستن سر کیسه از طریق گرما باعث محافظت و تازه نگه داشته شدن مواد غذایی می شود.

مهمترین دلیل ایجاد وکیوم در بسته بندی مواد غذایی، حذف اکسیژن از اطراف ماده غذایی است. عموماً هنگام بسته بندی مقداری هوا در آن باقی می ‌ماند. همان‌طور که می‌ دانیم هوای اطراف ما شامل حدود 21 درصد اکسیژن می شود. اکثر باکتری های مرتبط با فساد مواد غذایی برای رشد به اکسیژن احتیاج دارند. اگر اکسیژن کمتری در دسترس باشد، این باکتری ها نیز قادر به زنده ماندن نخواهند بود. از سوی دیگر، اکسیژن عنصری بسیار واکنش پذیر است و بسیاری از ترکیبات ارگانیک در مواد غذایی با اکسیژن واکنش نشان می دهند و منجر به تغییرات منفی در رنگ، طعم و بو می شوند. در غیاب اکسیژن، غذا می تواند خواص طبیعی خود را حفظ کند و این همان کاری است که دستگاه وکیوم مواد غذایی انجام می دهد.


امگا




به صورت کلی دو نوع دستگاه وکیوم مواد غذایی موجود است: دستگاه های خارجی و محفظه ای. تفاوت عمده‌ی آن‌ها در محل قرارگیری کیسه در طول روند بسته بندی است.

در دستگاه بسته بندی وکیوم خارجی محصول در خارج از دستگاه مهر و موم می شود، در حالی که در نسخه محفظه ای کل کیسه در داخل دستگاه قرار می گیرد.

هر دو دستگاه برای بسته بندی مواد غذایی خشک و غیر آبکی مناسب هستند، ولی برای بسته بندی مواد غذایی مرطوب مانند انواع سس ها، سوپ ها یا سایر غذاهای آبکی فقط باید از دستگاه وکیوم محفظه ای استفاده کنیم.



• از خراب شدن و پوسیدگی محصولات جلوگیری می کند.

• از اکسیده شدن مواد غذایی جلوگیری می کند. بعضی از آنزیم هایی که به طور طبیعی در غذا وجود دارند، به عنوان آنزیم های اکسید کننده شناخته می شوند. این آنزیم ها واکنش هایی شیمیایی را میان اکسیژن و اجزای مواد غذایی تکرار می کنند و این امر منجر به فساد مواد غذایی می شود. به عنوان مثال موز و سیب به سرعت نشانه های اکسیده شدن را با تغییر رنگ خود به قهوه ای نشان می دهند. بسته بندی وکیوم مواد غذایی تماس با هوا را از بین می برد و بنابراین از اکسیده شدن نیز پیشگیری خواهد شد.

• روغن های خوراکی و مورد نیاز غذا را در داخل آن‌ها نگه میدارد.

• از یخ زدگی مواد غذایی جلوگیری می کند.

• طعم و حالت طبیعی مواد را نگه میدارد.



اگرچه ممکن است از یک دستگاه وکیوم برای همه غذاها استفاده کنید، اما معمولا این کار عملی نیست. زیرا بر اساس قوانین بهداشتی، هر بار که نوع غذا تغییر می کند، دستگاه باید کاملا باز شده و توسط یک مهندس تمیز شود.

استفاده از یک دستگاه جداگانه برای هر نوع غذا سریعترین و ساده ترین راه حل است. البته، اگر فقط گوشت پخته شده یا فقط گوشت خام را بسته بندی می کنید، معمولاً نیازی به دو دستگاه جداگانه نخواهید داشت.



بعد از استفاده از یخچال و فریزر، استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی با فاصله محبوب ترین روش برای طولانی کردن طول عمر محصولات غذایی است. با این حال، خشک کردن مواد غذایی نیز روشی محبوب بوده و در بسیاری از فرهنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.


امگا



در برخی موارد ممکن است وجود هوا در بسته بندی قابل قبول باشد. برای مثال شاید شما بخواهید یک تکه ماهی را با استفاده از سس های مختلف مزه دار کنید. در این شرایط، ممکن است فقط به یک کیسه برای نگه داری غذاهای خود نیاز داشته باشید. اکثر دستگاه های وکیوم مواد غذایی دارای حالتی هستند که می توانند کیسه را بدون خارج کردن هوا مهر و موم کنند.

منبع1 منبع2 منبع3

مقالات مرتبط

وکیوم
وکیوم

تاریخ:1397/11/9

تغیر در آداب غذایی نیاز به ساخت ماشین آلات صنایع غذایی را ضروری تر از قبل کرده است. در ضمن نیاز به محافظت از مواد غذایی از مرحله تولید تا رساندن آن به دست مشتری آن هم بصورت کاملا طبیعی و بهداشتی ، به ساخت وکیوم ها منجر شد.

انواع دستگاه بسته بندی وکیوم
انواع دستگاه بسته بندی وکیوم

تاریخ:1397/12/22