میدان هفت تیر -خیابان بهار شیراز ، خیابان سلیمان خاطر - خیابان وراوینی - شماره 21 - طبقه2 - واحد5
02188844198 02188844193

چرا به دستگاه وکیوم مواد غذایی احتیاج داریم

دستگاه وکیوم مواد غذایی

دستگاه وکیوم مواد غذایی در صنایع غذایی و بسته بندی بسیار کاربردی و مفید است. دستگاه وکیوم مواد غذایی در دو نوع خارجی و محفظه ای در بازار موجود بوده و دارای ویژگی های کاربردی زیادی است. در ادامه مزایای استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی را نام خواهیم برد و به برخی سوال های مهم در خصوص انواع دستگاه وکیوم مواد غذایی پاسخ خواهیم داد.
حفظ مواد غذایی یکی از مهمترین روش های نگهداری آنها می باشد. اما آیا استفاده از مواد غذایی بدون بسته بندی و نگهداری آنها درون یخچال کار درستی است؟ بهتر است برای نگهداری بهتر و بیشتر از دستگاه وکیوم مواد غذایی استفاده نمایید. با این روش می توانید در حفظ و نگهداری مواد غذایی بهتر عمل نمایید.
دستگاه وکیوم مواد غذایی به راحتی هوای درون بسته را گرفته و مواد غذایی را درون وکیوم محافظ قرار می دهند. دستگاه وکیوم مواد غذایی مواد غذایی را از دسترسی هر گونه آلودگی محفوظ می کنند. با استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی به راحتی می توان از فاسد شدن مواد غذایی خود نیز جلوگیری نمایید.
حتما بارها با مشکل عدم جای کافی در فریزر و یخچال های خود روبرو شده اید. اگر استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی را امتحان کنید می توانید شاهد این مسئله باشید که همه چیز با ترتیب خاص و زیبایی در فریزر های شما قرار خواهد گرفت. پس علاوه بر حفظ مواد غذایی از هر نوع باکتری و میکروب، استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی می تواند در کم کردن بی نظمی فریزر ها نیز مفید واقع شود.
دستگاه وکیوم مواد غذایی یک روش بسته بندی است که هوا را قبل از مهر و موم از بسته خارج می کند. این روش به صورت دستی و یا ماشینی انجام می شود. به این صورت که مواد غذایی را درون بسته ای پلاستیکی قرار می دهید و با از بین بردن هوای داخل پلاستیک، آن را مهر و موم می کنید.
شما به راحتی می توانید با استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی محتوا را در قالب های کوچک و بزرگ بسته بندی نمایید. دستگاه وکیوم مواد غذایی معمولا برای حذف اکسیژن از بسته بندی کمک می کند. از این رو مواد غذایی عمر بیشتری خواهند داشت و انعطاف پذیری بسته ها باعث می شود حجم بسته ها نیز کاهش یابد.
مزایای بسته بندی با دستگاه وکیوم مواد غذایی
با بسته بندی مواد غذایی شما به کاهش اکسیژن اتمسفر مواد غذایی کمک می نمایید. از این رو رشد باکتری های هوازی و قارچ ها محدود شده و از تبخیر اجزای دیگر آن نیز جلوگیری می نماید. حتی می توانید با استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی، مواد خشک شده همچون غلات، حبوبات و ... را برای مدت طولانی بسته بندی نمایید.
دستگاه وکیوم مواد غذایی به شما کمک می کند تا به راحتی ماهی، گوشت تازه، پنیر، قهوه، چیپس سیب زمینی، سبزیجات و ... را که برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار می دهید نیز، بسته بندی نموده و درون فریزر نگهداری نمایید.
شما با استفاده از این دستگاه وکیوم مواد غذایی حتی می توانید بطری، قوطی، کوزه، کیسه های پلاستیکی و .. را به راحتی در منزل بسته بندی نمایید. برخی مواد غذایی که امکان خراب شدن آنها بسیار فوری است، با استفاده از این دستگاه ها می تواند زمان بیشتری مانده و مورد استفاده قرار گیرد.
دستگاه وکیوم مواد غذایی شامل یک کیسه است که به دستگاه بسته بندی وکیوم خارجی متصل می شود. این دستگاه هوا را از بین می برد و کیسه را مهر می کند، که همه در خارج از دستگاه انجام می شود. سیلر حرارت اغلب برای مهر و موم بسته استفاده می شود.
روش های ذخیره سازی با دستگاه وکیوم مواد غذایی
استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی روشی مطمئن برای ذخیره نمودن مواد غذایی است. این روش بیش از هر روش دیگری مورد استفاده قرار میگیرد. با بسته بندی مواد غذایی به صورت چشمگیری باعث افزایش عمر مفید مواد در فریزر، یخچال و فروشگاه ها خواهید شد.
وکیوم در فریزر:
با بسته بندی آسان مواد غذایی و قرار دادن در درون فریزر به خودتان کمک می کنید تا عمر مفید مواد غذایی مورد استفاده تان افزایش یابد. حتما دقت نموده اید که مواد غذایی که در فروشگاه ها مشاهده می کنید، و به نوعی بسته بندی شده اند، نسبت به مواد تازه از رنگ و کیفیت بهتری برخوردار هستند.
علت این کیفیت در بسته بندی مواد غذایی است. حتی می توانید با استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی، تمام مواد خود را به جای یک ماه نگهداری، تا یک سال نیز در فریزر حفظ نمایید. برخی مواد غذایی همچون حبوبات، فلفل، زغال اخته، لوبیا سبز، کلم بروکلی و... را می توان به راحتی وکیوم نمود.
هر زمان که به این مواد نیاز داشتید می توانید به راحتی درب بسته بندی را باز نموده و مقدار مورد نیاز خود را از این مواد برداشته و مجددا با بسته بندی، آنها را در فریزر قرار دهید. با این روش مواد شما حتی به مدت بیش از یک ماه نیز ماندگاری خواهند داشت.
زیرا این مواد غذایی یخ زده و به راحتی از هم جدا می شوند. برخی از این دستگاه وکیوم مواد غذایی بسته بندی ها را به نحوی انجام می دهند که می توان بسته ها را چندین نوبت باز و بسته نمود.
انواع دستگاه وکیوم مواد غذایی
دستگاه محافظ مواد غذایی HOME CUBE:
این دستگاه دارای سطحی براق می باشد. به راحتی می توان با سیستم این دستگاه کار نمود. پس از این که اقدام به بسته بندی مواد غذایی نمودید، سیستم به صورت خودکار، زمان کار خود را پایان می دهد.
به راحتی انواع مواد غذایی خشک و مرطوب را بسته بندی می نماید. با استفاده از این دستگاه وکیوم مواد غذایی می توانید انواع میوه ها، سبزیجات و... را منجمد نموده و در فریزر نگهداری نمایید.
دارای نرم افزار گسترده: استفاده از این دستگاه صرفا به مواد غذایی محدود نمی شود. شما می توانید لوازم خانه، طلا و جواهرات و موارد دیگر را نیز توسط این دستگاه بسته بندی نمایید. تا از نفوذ گرد و غبار بر روی آنها جلوگیری نمایید.
دارای دو حالت بسته بندی: شما می توانید با تنظیم نمودن سیستم بسته بندی در حالت طبیعی و ملایم، و حالت خشک و مرطوب، مواد غذایی را از هر گونه باکتری حفظ کنید.
تنظیم اندازه های بسته بندی: این دستگاه دارای لرزش کم، مصرف کم انرژی، و سرو صدای کم می باشد و به راحتی می توان بسته بندی ها را با مواد غذایی تنظیم نمود. در قالب های بزرگ و کوچک.

استفاده از یک دستگاه جداگانه برای هر نوع غذا سریعترین و ساده ترین راه حل است.



دستگاه وکیوم مواد غذایی یکی از دستگاه های کاربردی است که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه کاربردهای فراوان و متنوعی داشته و می تواند هم به صورت خانگی و هم به صورت صنعتی مورد استفاده قرار گرفته و وقت و هزینه شما را به میزان چشمگیری کاهش دهد. دستگاه وکیوم مواد غذایی در واقع با استفاده از مکش هوای داخل کیسه پلاستیکی مخصوص و همچنین بستن سر کیسه از طریق گرما باعث محافظت و تازه نگه داشته شدن مواد غذایی می شود.

مهمترین دلیل ایجاد وکیوم در بسته بندی مواد غذایی، حذف اکسیژن از اطراف ماده غذایی است. عموماً هنگام بسته بندی مقداری هوا در آن باقی می ‌ماند. همان‌طور که می‌ دانیم هوای اطراف ما شامل حدود 21 درصد اکسیژن می شود. اکثر باکتری های مرتبط با فساد مواد غذایی برای رشد به اکسیژن احتیاج دارند. اگر اکسیژن کمتری در دسترس باشد، این باکتری ها نیز قادر به زنده ماندن نخواهند بود. از سوی دیگر، اکسیژن عنصری بسیار واکنش پذیر است و بسیاری از ترکیبات ارگانیک در مواد غذایی با اکسیژن واکنش نشان می دهند و منجر به تغییرات منفی در رنگ، طعم و بو می شوند. در غیاب اکسیژن، غذا می تواند خواص طبیعی خود را حفظ کند و این همان کاری است که دستگاه وکیوم مواد غذایی انجام می دهد.


امگا




به صورت کلی دو نوع دستگاه وکیوم مواد غذایی موجود است: دستگاه های خارجی و محفظه ای. تفاوت عمده‌ی آن‌ها در محل قرارگیری کیسه در طول روند بسته بندی است.

در دستگاه بسته بندی وکیوم خارجی محصول در خارج از دستگاه مهر و موم می شود، در حالی که در نسخه محفظه ای کل کیسه در داخل دستگاه قرار می گیرد.

هر دو دستگاه برای بسته بندی مواد غذایی خشک و غیر آبکی مناسب هستند، ولی برای بسته بندی مواد غذایی مرطوب مانند انواع سس ها، سوپ ها یا سایر غذاهای آبکی فقط باید از دستگاه وکیوم محفظه ای استفاده کنیم.



• از خراب شدن و پوسیدگی محصولات جلوگیری می کند.

• از اکسیده شدن مواد غذایی جلوگیری می کند. بعضی از آنزیم هایی که به طور طبیعی در غذا وجود دارند، به عنوان آنزیم های اکسید کننده شناخته می شوند. این آنزیم ها واکنش هایی شیمیایی را میان اکسیژن و اجزای مواد غذایی تکرار می کنند و این امر منجر به فساد مواد غذایی می شود. به عنوان مثال موز و سیب به سرعت نشانه های اکسیده شدن را با تغییر رنگ خود به قهوه ای نشان می دهند. بسته بندی وکیوم مواد غذایی تماس با هوا را از بین می برد و بنابراین از اکسیده شدن نیز پیشگیری خواهد شد.

• روغن های خوراکی و مورد نیاز غذا را در داخل آن‌ها نگه میدارد.

• از یخ زدگی مواد غذایی جلوگیری می کند.

• طعم و حالت طبیعی مواد را نگه میدارد.



اگرچه ممکن است از یک دستگاه وکیوم برای همه غذاها استفاده کنید، اما معمولا این کار عملی نیست. زیرا بر اساس قوانین بهداشتی، هر بار که نوع غذا تغییر می کند، دستگاه باید کاملا باز شده و توسط یک مهندس تمیز شود.

استفاده از یک دستگاه جداگانه برای هر نوع غذا سریعترین و ساده ترین راه حل است. البته، اگر فقط گوشت پخته شده یا فقط گوشت خام را بسته بندی می کنید، معمولاً نیازی به دو دستگاه جداگانه نخواهید داشت.



بعد از استفاده از یخچال و فریزر، استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی با فاصله محبوب ترین روش برای طولانی کردن طول عمر محصولات غذایی است. با این حال، خشک کردن مواد غذایی نیز روشی محبوب بوده و در بسیاری از فرهنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.


امگا



در برخی موارد ممکن است وجود هوا در بسته بندی قابل قبول باشد. برای مثال شاید شما بخواهید یک تکه ماهی را با استفاده از سس های مختلف مزه دار کنید. در این شرایط، ممکن است فقط به یک کیسه برای نگه داری غذاهای خود نیاز داشته باشید. اکثر دستگاه های وکیوم مواد غذایی دارای حالتی هستند که می توانند کیسه را بدون خارج کردن هوا مهر و موم کنند.

منبع1 منبع2 منبع3

مقالات مرتبط

وکیوم
وکیوم

تاریخ:1397/11/9

تغیر در آداب غذایی نیاز به ساخت ماشین آلات صنایع غذایی را ضروری تر از قبل کرده است. در ضمن نیاز به محافظت از مواد غذایی از مرحله تولید تا رساندن آن به دست مشتری آن هم بصورت کاملا طبیعی و بهداشتی ، به ساخت وکیوم ها منجر شد.

انواع دستگاه بسته بندی وکیوم
انواع دستگاه بسته بندی وکیوم

تاریخ:1397/12/22